Banden bepalen de markt

Posted by Michel Velderman on May 3, 2018 8:35:51 AM

Landbouwmachines wijken het meest af op het gebied van de banden

Het transport van landbouwmachines is altijd al een aparte tak geweest binnen het Speciaaltransport. Geen enkele machine is het zelfde en dit is dan gelijk ook de grootste uitdaging van de vervoerder. Hierbij bepalen de banden vaak hoe groot de uitdaging is. De meeste fabrikanten van landbouwmachines hebben namelijk voor hetzelfde doel compleet andere machines ontwikkeld. Zo zijn er fabrikanten die een mestinjecteermachine met 5 banden aanbieden, terwijl andere fabrikanten een zelfde machines aanbieden met 6 banden. Daarnaast verschilt de wielbasis ook enorm, zelfs bij dezelfde fabrikant.  Hetzelfde werk kan daarnaast ook nog eens gedaan worden door tractor-aanhanger combinatie. Als vervoerder is het dan belangrijk dat je een oplegger hebt die met deze diversiteit overweg kan gaan!

De omvang van de landbouwmachines staat eigenlijk een beetje stil. De innovaties en veranderingen zitten nu in de slimme technologieën, de zuinigheid van de machines en de drukverdeling op de banden. Hierdoor is de omvang van de oplegger niet van doorslaggevend belang maar meer de posities van de wielkuilen. Deze verschuiving maakt het voor een transporteur eenvoudiger om met één oplegger meerdere landbouwmachines te kunnen vervoeren. Dankzij de hightech machines wordt het voor een vervoerder wel een grotere uitdaging om door de vele antennes en GPS sensoren de machine veilig op de plek van bestemming te krijgen. Voorheen waren takken van bomen geen obstakel. Nu zijn ze vaak een grote bron van ergernis tijdens het transport. Een wendbare en lage oplegger is dan het meest handige.

In de dichtbevolkte landen (zoals Nederland) zijn de machines in de regel kleiner dan in de landen waar de akkers vele malen groter zijn (Duitsland/Frankrijk). Hierdoor is de export van deze grote machines dan ook hoger. Het transport van deze machines naar zijn eindgebruiker vindt doorgaans plaats op een oplegger. Zodra de machine eenmaal bij de eindgebruiker is zal het veelal zelf zijn weg volgen en is de oplegger niet meer nodig. De gebruikers van landbouwmachines zijn vaak zuinig op het materieel en hebben dan ook een lange levensduur. Bij de aanschaf van een nieuwe machine kan het dus heel goed zijn dat er een machine van meer dan 30 jaar oud mee retour genomen moet worden. Deze machine zal qua omvang en wielbasis weer heel verschillend zijn met het nieuwe product. Als transporteur is dan een multifunctionele oplegger essentieel om de meest uiteenlopende machines te kunnen vervoeren.

De meest landbouwmachines worden afgeleverd aan de loonwerk bedrijven. Zij hebben vaak meerdere grote machines die ze zelf verplaatsen over de weg. Hier komt vaak geen oplegger aan te pas. Een trend van de laatste jaren is wel dat de loonwerkbedrijven naast het agrarische werk ook andere activiteiten uitvoeren. Zo zitten er veel loonwerkbedrijven in de wegenbouw, grondverzet en de klassieke bouw. Zo hebben ze door het hele jaar werk. Om in deze activiteiten ‘self supporting’ te zijn hebben de meeste loonwerkbedrijven ook de kleinere bouwmachines zelf aangeschaft. Deze bouwmachines vervoeren ze door de regel vaak zelf op kleine opleggers of aanhangwagens.

De landbouwsector is dus ook volledig in beweging. Niet in omvang maar slimme technologieën!
Voor het transport zijn de banden dan ook bepalend!

Topics: speciaal transport, semi dieplader, Dieplader, Dutch, Landbouw, agrarische sector