Waar op te letten bij het aanschaffen van een oplegger

Posted by Broshuis BV on May 11, 2017 9:46:00 AM

Een oplegger schaft u niet iedere dag aan. Om u op weg te helpen bij het aanschaffen
van een oplegger, hebben wij de 7 meest belangrijke punten opgesomd. hieronder ziet u alvast 2 punten, vul uw gegevens in om ook de andere 5 punten te lezen.

Wat kost mijn oplegger? 
Een oplegger schaft u niet elke dag aan en het vraagt een behoorlijke investering. Uiteindelijk wilt u weten wat het resultaat is op uw investering (ROI) of wat de totale kosten van de oplegger zijn, het liefst per km (Total cost of Ownership). Men denkt al gauw dat een goedkopere oplegger een hogere ROI oplevert. Helaas geldt in veel gevallen ‘goedkoop is duurkoop’. Denk bijvoorbeeld aan meer stilstand door reparatie, niet de gewenste lading kunnen vervoeren en een kortere levensduur. Het kan dus zijn dat een oplegger met een hogere aanschafwaarde, u in de loop van de tijd meer oplevert dan een goedkopere oplegger. Een goede berekening is daarom essentieel bij de aanschaf van een oplegger! Wilt u zich alvast oriënteren op de aanschafprijs van een oplegger? Neem dan voordat u vroegtijdig eens een kijkje op de website van een opleggerbouwer om uw eigen trailer te configureren.

Neem een kijkje in de keuken

Om er echt achter te komen of een leverancier een kwalitatief goed product maakt, is een kijkje in de fabriek noodzakelijk. Door een bezoek aan de fabriek kunt u met eigen ogen zien hoe en waar uw product gemaakt gaat worden. Opleggers in verschillende fases van het productieproces kunt u dan zelf bekijken. Let hierbij vooral op de gebruikte materialen, manier van bouwen, werkhouding van de monteurs, nauwkeurigheid van het bouwen en de orde en netheid van de fabriek. Hierna zegt het onderbuik gevoel al vaak genoeg. Heeft u zich welkom gevoeld?

Topics: Vlakke oplegger, Tips bij het kopen, semi dieplader, Dieplader, Dutch